Årets siste oppskrift må være himmelsk

himmelsk lapskaus

Hva er vel bedre og enklere enn Himmelsk lapskaus til dessert?I denne søte juletid med mye fet og søt mat smaker det himmelsk med en lett og god dessert, eller likså godt et mellommåltid eller kveldssnacks. Himmelsk lapskaus har en lang tradisjon i slekta mi, jeg husker barndommens dessert med hermetisk fruktblanding med litt ekstra banan, eple og selvfølgelig hakka kokesjokolade blanda i. Det var stor stas med hermetisk frukt, og vi hadde vel rett og slett ikke den samme tilgangen til fersk frukt som vi har i dag. Ikke minst har vi jo fått tilgang til flere eksotiske frukter nå. Jeg velger den frukta jeg har tilgjengelig og i dag ble det dette:

Himmelsk lapskaus

4-6 porsjoner

2 epler

2 bananer

2 appelsiner

10 ferske jordbær/fryste kan også brukes

ferske blåbær

1 boks hermetisk ananas

1/2 plate lys kokesjokolade

Alt skjæres i passende biter og blandes i en skål. Bruk laken i ananasen som saus.

Server med vaniljesaus. Iskrem eller vanlig piska krem smaker også fortreffelig til.

Kos dere i romjula, feir et fint år som har gått og et godt nytt år!! Jeg for min del har pakka kofferten og satser på å nyte noen dager med himmelsk lapskaus, sol og varme på Gran Canariai. Årets beste julegave!

Håper å se dere alle og enda flere i et godt nytt furkunnjmatår.

Tagged: , , , , , , ,