Bak en enkel formkake

Ingefærkake

I går leverte jeg en langpannekake til kaffesalget på julemessa på Storås.Det var første gangen jeg baka denne kaka, så jeg var litt spent når den skulle testes. Kaka ble god den og den var også veldig enkel å bake. Frisk og god i smaken med litt sitron i ostekremen og ingefær i selve bunnen.

Ingefærkake med ostekrem.

4 stk egg

200 g  sukker

3 ss lys sirup

200 g smør

5 dl melk

500 g hvetemel

3 ts malt ingefær

2 ts natron

Glasur:

  • 200 g kremost naturell/philadelphia
  • Ca 350 g melis
  • 2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.

Ha smør og sirup i en kjele og varm det opp forsiktig til det smelter. Tilsett melk for å avkjøle blandingen.

Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring.

Bland hvetemel, krydder og natron og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.

Hell røren over i en liten langpanne med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.

Ha kremost, melis og sitronsaft i en bolle og visp det sammen til en luftig krem. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.

Julemesse

002

Tagged: , , , ,