Bakekakesøte…

Glutenfri rullekake

Etter vel overstått morsdag, har vi enda en dag som handelsstanden har tatt til seg; Valentinesdagen 14.februar.Det er ikke akkurat dagen som blir feiret hos oss, men det kan jo være en grunn til å bake en god glutenfri rullekake. Rullekakebaking var populært i barndommen husker jeg, da var vi flere gode venninner samla for å bake rullekake. Hvorfor rullekake kan du kanskje spørre? Det var enkelt og bake, og ikke minst så kunne vi spise MYE av eggedosisen, ofte så mye at det ikke ble noen rullekake i det hele tatt. Hva gjorde vel det når vi hadde det artig med bakingen og smakingen.

Glutenfri rullekake

3 egg

1 eggehvite

100 g sukker

50 g potetmel

1/2 ts bakepulver

2 ss kakao

Pisk egg, eggehvite og sukker til eggedosis. Sikt i potetmelet, bakepulver og kakao. Bland forsiktig inn i eggedosisen og helles i langpanne kledd med bakepapir,.

Stekes ved 225 grader i 5-6 minutter.

Glutenfri rullekakedeig

Når kaken er ferdig stekt hvelves den straks på et stykke fuktet, sukkerstrødd matpapir. Dekkes med et annet fuktet (viktig) matpapir. Når kaken er kald, smør utover kremen og rull sammen.

Smørkrem

100 g smør

3 dl melis

1 eggeplomme

ca 10 romdråper

Bland alle ingrediensene og rør godt sammen med sleiv eller mixer.

Så utrolig enkelt og raskt å bake, farlig godt!!

god rullekake

 

Tagged: , , , , ,

Comments: 2

  1. Sylvia 11/02/2014 at 21:45

    Kjempegod kake!! Den er også god med krem, bananskiver og blåbær inni… Og kanskje litt hakka, mørk sjokolade på toppen…;)

    • admin 11/02/2014 at 22:06

      Takk for tipset Sylvia, hyggelig å få tilbakemeldinger, nye ideer og tips 😉