Bakels i nistepakka

Bakels

Herlig sol og flott temperatur! I dag får VM på ski gå sin gang uten meg i sofan.Jeg skal ut på skitur i finværet og tar med ei lita nistepakke med gode, nystekte, sunne bakels (vafler) i sekken. Bakelsrøra blir ofte en blanding av rester her i huset. Nå har jeg mye egg og melk stående og da er det bare å få brukt dette så snart og smart som mulig. Utfordringa med “sunne” bakels er ofte av de blir litt kortere i konsistensen på grunn av lite eller fravær av hvetemel. Jeg bruker mye egg og da blir røra litt seigere synes jeg, og ikke minst tilfører det gode proteiner i bakelsa.

Da er det bare å kjøre i gang “bakelsjarnet”:

Bakels

Nistebakels (vafler)

5-6 egg

1 ss sukker

ca 5 dl melk (jeg bruka syrna økologisk rørosmelk denne gangen)

1 dl sammalt, fin hvete eller rug

2 dl havremel

2 dl havregryn

3 ss rapsolje

1/2 ts kardemomme

1/2 ts bakepulver

1/2 ts natron

litt salt

La gjerne røra stå å svelle i 10 minutter før du steker den i bakelsjarnet.

Nytes i friluft med ost, syltetøy eller kanskje noe spekemat til. Alt er lov…

GOD TUR!!

 

Tagged: , , , , , , ,

Comments are closed.