Bestemor Gerdas rabarbragraut

Rabarbragraut

I dag har det vært dessert til både lunsj og middag, får sjå om det frister til frokost i morgen også…Rabarbragraut gir gode minner fra varme sommere, barbeint i graset og kun ei lita regnskure som gikk over med en gang. Det ble iallefall rabarbragraut og gode minner i dag, regnskura har ingen ende.

Bestemor Gerdas rabarbragraut

500 g rabarbra

2 dl vatn

1 dl solbærsaft

1-2 dl sukker

1-2 ss potetmel

Rabarbra

Skjær rabarbra i biter. bland alle ingrediensene (ta av 1dl vann)i en kjele og la det koke i ca 5 minutter.

Ta kjelen av varmen. Rør ut potetmelet i sammen med 1dl kaldt vann. Hell “jevningen” i en fin stråle under omrøring. Kok rask opp og avkjøl grøten.

Du må kanskje justere litt potetmelmengden, men det er lurt å prøve seg fram litt og tilsett “jevning” om gangen, kanskje må du til og med bruke litt mer potetmel.

Server med iskald fløtemelk og et tynt sukkerstrø.

Nytelse!

Rabarbra

 

Tagged: , , , , ,

Comments are closed.