Blåbærmuffins med havregryn og honning

Blåbærmuffins med havregryn

Det er travle tider, men en liten tur oppi blåbæråsen på tomta vår resulteterte i litt blåbær i dag.Når jeg regner tilbake har jeg hatt EN fridag i løpet av de siste 14 dagene. Jeg kjenner det når jeg har tid til å sette meg nedpå litt, men det går faktisk bra og i morgen er jeg på klar for kontordag igjen. Neste uke er det et par pustehull + nesten frihelg til helga. Phu…da er det bra med antioksidanter fra ureiste blåbær.

Dette er en svært enkel oppskrift og muffinsene ble gode og mettende, passer bra til et lite mellommåltid eller i lunsjpakken sammen med en brødskive med godt proteinrikt pålegg.

Blåbærmuffins med havregryn og honning
2 ½ dl havregryn
3 dl lettmelk
200 g hvetemel
50 g havremel
3 ts bakepulver
½ ts salt
1 dl honning
2 ½ dl blåbær
1 egg
4 ss rapsolje

Blåbærmuffins med havregryn

Sett stekeovnen på 180 grader. Bland havregryn og melk og la det stå og trekke i 10 minutter. Bland mel, bakepulver, salt, og blåbær i en bolle. Visp egg, honning og olje lett sammen og rør forsiktig inn i havremelblandingen. Fyll røren i  muffinsformer og stek muffinsene midt i ovnen i 25-30 minutter. La dem avkjøles på rist.

Jeg bruka litt store muffinsformer og fikk da 10 muffins.

Vil du ha litt søtere muffins, kan du jo sikte litt melis på toppen.

Tagged: , , , ,

Comments are closed.