Bli med på deigskole

024

Å bake gjærbakst er en liten kunst, det skal både nøyaktighet og tålmodighet til for å få et vellykka resultat.Har du først lært deg hvordan få en bra gjærbakst så kan du bruke det til alt innen gjærbakst. Jeg har slitt litt med gjærbaksten, men etter å ha fått gode tips fra en baker har alt gått veldig mye bedre. Disse tipsene vil jeg dele med dere:

Deigskolen:

-elt deigen lenge (i kjøkkenmaskin fungerer veldig bra)

-først elting uten gjær, elt kun væske og mel i 7-8 minutter tilsett tørrgjær eller fersk gjær og elt i ytterligere 7-8 minutter.

-deigen blir seig og luftig og det trengs ikke så mye gjær.

-hev deigen lenge og ikke nødvendigvis på en veldig varm plass.

-du kan kaldheve brøddeigen over natta og vips så kan du bake ut og steke brød neste morgen.

Jeg kan gjerne bruke ferdigblanda melblandinger, rugbrødblanding er populært her i huset. Jeg følger da rett og slett framgangsmåten ovenfor og får gode hjemmelaga brød på en enkel måte.

Nistepakke

 

 

Tagged: , , , ,