Britts blomkålsuppe

Blomkålsuppe

Jeg er så glad i å lage supper, prøve meg fram med forskjellige urter, smaker og råvarer.Blomkålsuppen fra barndommen som bestemor laga av nydelig kjøttkraft og godt med fløte og smør er jo en klassiker. I en forholdsvis travel hverdag blir det dessverre ikke alltid tid til så forseggjorte matretter,  da er det en trøst at det finnes lettvinte, gode og sunne løsninger på det meste.. Etter treninga i går frista det med en god , varm suppe. Blomkålen som har ligget uberørt i kjøleskapet ble endelig bruka til noe fornuftig.

Britts blomkålsuppe  (3-4 porsjoner)

1 blomkålhode

1 liter vatn

1/2 ts salt

Del blomkålen i buketter og legg det i kokende lettsalta vatn og la det småkoke i ca 5 minutter.

Ta ut blomkålbitene og legg dem til siden på et fat. Ta også ca 1/2 liter av vatnet som blomkålen ble koka i og sett til siden.

2 fedd hvitløk

1 ts tørka chili (fersk chili kan også brukes)

2 ss olivenolje

Ha olje, hakka hvitløk og chili i en kasserolle og fres på medium varme i et par minutter.

Tilsett:

1/2 l av kokevannet fra blomkålen

1/2 l lettmelk

2 dl fløte

2 grønnsakbuljonterninger

2-3 ss maisennajevning (hvit)

1 ss smør

2 ts honning

Smak til med salt og pepper

1 pakke smårettskinke evt. bacon i terninger.

Rør godt i suppa når du tilsetter maisennajevningen slik at det ikke blir klumper. Tilsett til slutt blomkålbitene og la suppa småkoke i 3-4 minutter. Test at du har fått den smaken du vil ha, evt. juster med salt, pepper eller honning.

Server med et par ss smårettskinke (jeg stekte den i litt smør )  Litt grønt på toppen er aldri feil, men er slett ikke nødvendig.

2016-01-12 19.18.15

 

 

Tagged: , , , ,

Comments are closed.