Deigskolen kap.2

OstebollerØving gjør mester! Så da må det øves, også på gjærdeig.Testing av oppskrift på Osteboller står på programmet. Jeg har en oppskrift basert på kun hvetemel,  det er veldig mye sunnere å teste ut den oppskrifta med grovere mel. Resultatet ble bra og Ostebollene smakte kjempegodt var opptil flere enige om.Jeg brukte framgangsmåten som jeg beskrev tidligere med elting, hvile og elting med gjær til slutt. Deigen blir etter min menig veldig tøyelig og “myk” når jeg bruker denne bakemetoden. Baksten blir rett og slett ikke tørr og ryinnj, men saftig og sammenhengende.

Grove osteboller

50 g gjær

50 g smør

5 dl vann

1 ss sukker

1 ½ ts salt

Ca 6 dl grovt sammalt mel rug eller hvete

Ca 6 dl hvetemel

5 dl revet hvitost

Elt sammen smelta smør, vann og mel i ca 7 minutter. La deigen hvile i ca 5 minutter, tilsett resten av ingrediensene og elt videre i ca 7 minutter. Jeg hadde en pose med blanding til grovbakkst, så jeg brukte denne som melblanding i dag, det funka veldig bra.

La deigen heve i 30 minutter under klede eller plastikk.

Deig

Arbeid  deigen godt på benken og trill ut ei «pølse» som deles i 20-25 emner. Rull ut fine boller og sett dem på en stekeplate med bakepapir. Etterhev  i  30 minutter under klede.

Deigbit

Stekes i 10-12 minutter på  225 grader midt i ovnen.

Ostebollene er gode både med og uten pålegg. De passer også fint å fryse.

Tagged: , , , , ,