Den som venter på noe godt……………

014

Den beste tiden er tiden vi venter på at noe bra skal skje, slik som vi hver sommer venter på sol og varme.Vi venter tålmodige på sommer, sol, varme og late feriedager. Dessverre behøver ikke dette alltid å slå til her i møre og trøndelagstraktene, men vi glemmer raskt og neste vår er alt glemt. Vi satser alt på rett timing denne sommeren!! Jeg har de siste årene tatt sommerferien lokalt og kortreist, slik som Furkunnjmat-filosofien tilsier. Det har ikke alltid klaffa med været, men som frilanser er det ganske greit å ta en fridag når sola skinner. Jeg føler meg skikkelig priviligert og heldig som selv kan bestemme over dagene mine på denne måten!

Med en hverdag der jeg prøver å gjøre sunne valg i matveien, så er det lov å skeie ut av og til. Da er hjemmelaga is et av førstevalgene på sommeren. Denne is-oppskrifta har jeg fått fra Siv Bjørkli fra Gjølme. Den er veldig enkel å lage, og selvfølgelig smaker den himmelsk.

Hjemmelaga is med ost og søt havrekjeks.

Ingredienser:
3 dl kremfløte
1 philadelfiaost
3 eggeplommer
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
8 digestive kjeks

Fremgangsmåte:
Pisk kremfløte og ost sammen i mikser.

Pisk sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker.

Bland de to massene sammen.

Smør formen og ha knuste havrekjeks i bunnen. Hell i fyllet. Strø knuste havrekjeks på toppen. Jeg bruker alltid en glass-skål (trenger ikke å smøres)

Fryses minst 3 timer før bruk. Den kan godt taes opp 15 min før servering.

Tips: Du kan gjrene lage en god fruktsaus til isen eller kanskje bytte ut kjeks med Daim-sjokolade.

Namnamnam!

Tagged: , , , , , ,