Ekstra lang grillsesong

pizza

Med det fine været vi har hatt de siste ukene ble det jammen litt ekstra tid til grilling.Jeg har lenge tenkt meg til å prøve grillen som pizzaovn, og i dag ble det endelig gjort. Ei “ny” bakstefjøl som jeg fant på bruktmarkedet på Kårmo i går fikk også vise hva den var god for. Det var forresten genialt å bruke bakstefjøla til utbaking av pizzaleivene på verandaen. Ungdommene i huset laga alle hver sin pizzavariant og tilbakemeldingene var svært gode. Dette ble både artig og sosialt!

Det er lurt å fyre opp grillen (vi brukte gassgrill) ca 10 minutter i forveien, slik at temperaturmåleren på lokket viste 300-400 grader når pizzaen ble lagt inn i. Som bakestein i grillen bruka vi en helt vanlig skiferstein, den lå også inne i grillen på forvarming. Pizzaleivene ble lagt inn i grillen på alu.folie oppå skifersteinen.  Det er veldig sterk varme så pass godt på så pizzaene ikke blir brent,  steketida ble beregna til 5-10 minutter litt etter hvor varmt det var i grillen til enhver tid.

pizza

Pizzadeig

Pizza på grillen

6 dl lunka vann

1 dl god olivenolje

1 pakke tørrgjær

1 ss sukker

1 kilo hvetemel

1 ss salt

Bland alle ingrediensene i en bakebolle og elt godt med kjøkkenmaskin i ca 5 minutter, la deigen hvile et par minutter og elt videre i 5 minutter. Tilsett evt. mer mel hvis deigen blir vanskelig å forme. Deigen skal være seig og god å forme til flere små leiver.

Vi hadde ikke tid til å heve deigen så lenge, det funka det også, men har du tid så la deigen stå å heve i ca 30 minutter. Du kan også lage deigen dagen i forveien, sette den til kaldheving natta over og bake ut pizzaleivene dagen etterpå. Dette er forholdsvis mye pizzadeig så jeg hadde 6 leiver tilgode som jeg fryste ned i fryseren.

Bruk kjevle og kjevle til tynne pizzabunner, pizzabunnene la vi på alufolie og fylte på med saus, fyll og ost etter eget ønske.

pizza

Saus

2 kinesiske hvitløk, eller 4-6 hvitløksfedd

1stk finhakka løk

2 ss olje til steking

1 boks tomater (hakka)

5 ss god olivenolje

Eventuelt frisk oregano

Som fyll brukte vi kjøttdeig, kylling, tomater, løk, sopp og ost.  Her kan du jo bruke det du har i huset, skinke, salami, pølser osv.

Det ferdige resultatet smakte som skikkelig italiensk pizza, dette må dere virkelig teste.pizza

 

 

 

Tagged: , , , , , ,

Comments are closed.