En fin dag

Havrebrød

I dag har jeg rett og slett hatt en god-dag, fintmøte-dag, bliny-dag, hosfrisøren-dag, hyggeligtelefonsamtale-dag, trenings-dag og mat-dag. Kan det bli bedre?Det er fint med slike dager der alt mer eller mindre klaffer og du føler at du svever på en rosa sky av glede og begeistring. Å huske på slike dager er iallefall viktig de dagene som ikke er så perfekte, for de er der de også. Jeg prøver å ta vare på godfølelsen og ta den fram ved behov igjen, det er ikke enkelt, men øvelse gjør mester. Inspirasjonen kommer også snikende på slike dager og det førte da til dagens sunne oppskrift på brød.

Enkle, runde havrebrød

2 egg

2 ss kesam

3 ss cottage cheese

2 dl vann

ca 5 dl havregryn

2 ts honning

1 ts urtesalt

Alt røres sammen til en forholdsvis fast røre, og la den stå å svelle i ca. 5 minutter.

Havrebrød

Legg røra på en stekeplate med bakepapir, ca 2 ss røre pr. kake. Jeg måtte jo selvfølgelig ha urter fra kjøkkenhagen min på toppen, dette ser selvfølgelig ikke nødvendig, men ser fint ut og smaker nydelig etter min mening. Jeg strødde også på litt ekstra urtesalt/sjøsalt på toppen.

Havrebrød

Stek på midterste rille i stekeovnen på ca 225 grader i ca 15 minutter.

Avkjøl brødene litt og server med god ost eller annet godt pålegg, eller rett og slett spises som de er. De smaker nydelig for meg på en helt perfekt dag! Takk til alle som har gjort den perfekt for meg, dere vet selv hvem dere er…

Havrebrød

 

Tagged: , , , , , ,

Comments are closed.