En gammel favoritt

Hjemmelaga tomatsaus

Spagetti med kjøttdeig er en av barnas favoritter, iallefall har det vært slik hos oss.Det som er så bra er at det tar ikke lengre tid å lage en hjemmelaga tomatsaus enn å lage tomatsaus fra pakke. Etter å ha bytta ut pulverpakken tenker jeg at du ALDRI vil ta den fram igjen, for hjemmelaga tomatsaus smaker såå mye bedre. En neve med urter har blitt fast innslag i mange av middagsrettene her i sommer. Det er så utrolig bra å bare gå ut og plukke fra de fine kjøkkenhagekassene jeg har fått.

Spagetti og kjøttdeig med hjemmelaga tomatsaus

400 g kjøttdeig (karbonadedeig)

1/2 løk evt. purreløkk

salt/pepper

olje til steking

Stek kjøttdeigen, skjær løk i passende biter og smak til med salt og pepper.

Kok spagetti i egen kjel følg anvisningen på posen, jeg bruker fullkornspagetti.

Tilsett 1 boks hakka tomater

Urter, (basilikum, rosmarin, oregano, persille)  Dette var det som jeg fant i urtekassene mine i dag.

Chili og hvitløk smaker også godt i en slik tomatsaus.

2 ts honning

Bland alle ingrediensene i den stekte kjøttdeigen og la det stå å småputre et par minutter.

Serveres evt. med grønn salat. Jeg er så glad i rødbeter, så i dag ble det “polkabeter” som tilbehør.

Dette er nok en porsjon som er nok til 3-4 personer.

Ferdig på en, to, tre!

Hjemmelaga tomatsaus

Tagged: , , , , , , ,

Comments are closed.