Endelig…

Karrigryte

Etter flere år med venting og adminstrering er vi nå kommet inn i nytt hus!30.april 2015 kan vel kalles en milepæl i livet. Etter å ha bodd siden juli 1986 på Drogsetmoen i Meldal har vi nå fått husdrømmen oppfylt. Et stort, flunkende nytt hus står nå mer eller mindre ferdig på Flåtten, Rådyrvegen i Rindal Sentrum. Galskap vil vel de fleste si, men vi er vel født litt gal og fortsetter å være gal etter at vi har fylt 50 år også. Ingen grunn til noe annet. Nytt, lekkert kjøkken fra lokal leverandør Foss Snekkeri gir håp om spennende matretter og gode arbeidsforhold for en furkunnjmatkokk. Jeg har plan om matkurs til høsten, så følg med når datoer på dette kommer ut!

I dag er første dagen på månedsvis at jeg har hatt tid og anledning til å “leke” meg litt på kjøkkenet, det ble en god og varmende karrigryte laga av restene jeg fant i kjøleskap og nye kjøkkenskap.

Karrigryte

Karrigryte a là Flåtten

til 4 personer

2 ss rapsolje

3 stk kyllingfilet

1 tilsvarende stykke flatbiff av okse (bruk evt. bare kyllingfilet)

2 gulrøtter

1 snackpaprika evt. vanlig paprika

1 eple

1 pære

1 rød chili

4 -5 ss karripulver

1 ts salt

1/2 ts pepper

ca 4 dl vann

1 kyllingbuljongterning

2 dl kokosmelk

Skjær kjøttet i passende strimler og stek det i rapsolje til det får en fin stekeskorpe. Tilsett oppskjærte grønnsaker og frukt. Jeg brukte det jeg fant i skuffer og skap i dag. Smak til med salt og pepper. Varm vann og buljongterning i en kasserolle og tilsett kjøtt og grønnsaker. Karripulver og kokosmelk tilsettes til slutt. La gryta stå å småputre i ca 20 minutter, synes du den blir for “tynn” strø over 3-4 ss lys maisennajevning.

Kokt ris eller nudler som tilbehør. Serveres rykende varm, et glass godt øl smaker alldeles fortreffelig til denne karrigryta.

 

 

Tagged: , , , , , , ,

Comments are closed.