Enkel flettepizza

Pizza

For noen uker siden hadde jeg storfint besøk fra Toten. Selveste tante Tone var innom som gjestekokk og øl-ekspert.Tone er min yngre søster som også er glad i å lage mat og har av og til forholdsvis store gryter på ovnen for å mette venner og familie. Jeg synes alltid det er sosialt og artig å lage mat sammen med noen, og vi storkosa oss selvfølgelig på kjøkkenet sammen de dagene hun var her.

Tone laget flettepizza; noe som jeg gjerne vil dele med dere også. Enkel og god mat som alle liker. Vi gjorde det til og med så enkelt at vi kjøpte ferdig pizzabunndeig, den er veldig god å jobbe med. Men lag for all del din egen pizzabunn hvis du foretrekker det.

009

Tante Tones flettepizza

1 ferdig pizzabunndeig (grov type)

1 eske smårettskinke

6 skiver gullsalami (for ekstra smak)

1 løk

2 fedd hvitløk

1 pakke revet pizzaost

ketchup eller annen pizzasaus

pizzakrydder

Tone legger alle ingrediensene rett på pizzadeigen, ingenting blir stekt på forhånd.

Legg pizzadeigen på en stekeplate og del deigen i 8 strimler på tvers på hver side av “langsida” . Ikke del helt gjennom, men la det stå igjen en hel stripe midt i deigen. Der skal du legge fyllet på.

Ha på ketchup/pizzasaus og legg lagvis smårettskinke, løk, hvitløk og revet ost. Dryss på pizzakrydder og evt. annet krydder du liker å bruke på pizza.

Brett strimlene over pizzafyllet i midten slik at det ser ut som en flette. Dvs. annehver gang fra hver side. Se bilde.

Pizza

Sett flettepizzan i stekeovnen på ca 220 grader og stek i 15-20 minutter. (Stek på en av de nederste rillene).

Server rykende varm og kos dere med en så enkel pizza at kanskje far til og med kan lage den til mor på søndag og morsdag!

Takk til Tone for pizzatips og fine dager sammen.

Pizza

 

Tagged: , , , , ,

Comments are closed.