Enkel nyttårskake

Nyttårskake

I år er siste jul og nyttårsaften på Drogsetmoen og det er litt vemodig å tenke på.Neste år blir julehøytida feira i nytt hus, ny kommune og til og med nytt fylke… Det er sjumilssteg å ta etter å ha bodd i nesten 30 år i det trivelige nabolaget her. Det er bare å håpe på “gaue” naboer i Rindal og at gamle venner tar turen utover å besøker oss.

Vi er en gjeng som har feira nyttårsaften sammen i mange år, og siden dette er vår siste nyttårsaften her, blir gjengen samla hos oss i år. Da serveres det god og enkel mat, og en dessert uten steking og koking passer jo ypperlig, derfor blir det svigermors gode oppskrift på ostekake.

Enkel ostekake

1 pk. Bixit kjeks (eller annen søt havrekjeks)

150 g smør

Smelt smøret og knus kjeksene. Jeg tar kjeksene i en plastpose og bruker biffklubba til å knuse til en masse. Kjevle kan også brukes. Bland smør og kjeks i en bolle og ha blandinga i ei passende paiform eller annen glassform. Fordel kjeksmassen utover og bruk evt. fingrene til å presse den litt sammen og ut i kantene.

Fyll oppå:

3 dl fløte

2 ts sukker (evt. 1 kopp melis hvis du vil ha det søtere)

1 boks philadephiaost

1 pk kirsebærkompott

Pisk fløte til krem, og pisk inn søtning og  osten til slutt.

Fyll ostekremen over osteksmassen i forma og til slutt helles kirsebærkompotten over.

ostekake

Så enkelt og så godt.

Settes kaldt til den serveres.

Godt Nyttår til alle matglade følgere! Håper dere ser innom furkunnjmatbloggen etter nyttår også, da må det nok bli sunne retter som står i fokus!

Jeg har også matkurs 14.januar på Strandheim, send meg melding om du vil bli med. Har 2-3 plasser ledig.

 

Tagged: , , , , , , , , ,

Comments are closed.