Enkel og veldig god seigryte

Fiskegryte

Vi spiser alt for lite fisk, det blir liksom ikke det som frister mest når jeg sveiper over butikkhyllene og kjøle/frysediskene i innlandskommunen Rindal.Med forholdsvis jevne turer til Orkangerbyen er jeg så heldig å stikke innom Spisskammerset på OTI. Der blir jeg skikkelig inspirert av det gode utvalget og fine fiskedisken. I går ble det handla seifilet som ble til en utrolig enkel og god fiskegryte i dag. Vet ikke om det er gryta fra LeCreuset som gjorde det eller at fisken og kokken var god… Det ble iallefall en en fulltreffer.

Fiskegryte med sei

(nok til 2 personer)

2 ss smør

1/2 løk

2 fedd hvitløk

ca 500 g seifilet

1 pose med grønnsakblanding med gulrot, brokkoli og blomkål

ca 2 dl fløte eller melk

1 ts salt

1/2 ts pepper

Smelt smør og tilsett hakka løk og hvitløk. La det frese litt i kjelen før du tilsetter seifileten skåret i passende biter (ikke for små). Løk og fisk kan stå å putre litt før du har i posen med grønnsakblanding og fløte/melk. Smak til med salt og pepper og la gryta småkoke med lokk i ca 10 minutter.

Blir det for lite væske er det bare å tilsett litt ekstra.

Dette ble faktisk knallgodt og ikke minst en rask og sunn middag. Poteter evt. godt, grovt brød kan serveres til.

Fiskegryte

 

 

Tagged: , , , , , , ,

Comments are closed.