Vi spiser alt for lite fisk, det blir liksom ikke det som frister mest når jeg sveiper over butikkhyllene og kjøle/frysediskene i innlandskommunen Rindal.Med forholdsvis jevne turer til Orkangerbyen er jeg så heldig å stikke innom Spisskammerset på OTI. Der blir jeg skikkelig inspirert av det gode utvalget og fine fiskedisken. I går ble det handla seifilet som ble til en utrolig enkel og god fiskegryte i dag. Vet ikke om det er gryta fra LeCreuset som gjorde det eller at fisken og kokken var god… Det ble iallefall en en fulltreffer.
Fiskegryte med sei
(nok til 2 personer)
2 ss smør
1/2 løk
2 fedd hvitløk
ca 500 g seifilet
1 pose med grønnsakblanding med gulrot, brokkoli og blomkål
ca 2 dl fløte eller melk
1 ts salt
1/2 ts pepper
Smelt smør og tilsett hakka løk og hvitløk. La det frese litt i kjelen før du tilsetter seifileten skåret i passende biter (ikke for små). Løk og fisk kan stå å putre litt før du har i posen med grønnsakblanding og fløte/melk. Smak til med salt og pepper og la gryta småkoke med lokk i ca 10 minutter.
Blir det for lite væske er det bare å tilsett litt ekstra.
Dette ble faktisk knallgodt og ikke minst en rask og sunn middag. Poteter evt. godt, grovt brød kan serveres til.
Tagged: fisk, godt, grønnsaker, gryte, middag, rask, sei, sunt