Enkel suppe i julestria

Julesuppe

 

Jeg har rett og slett hatt det for travelt til å spise skikkelig middag de siste dagene.Etter fire hektiske dager på julemarked i Trondheim sammen med Hognamat var det godt å komme hjem å ta en fridag, en dag uten noe spesielt på programmet. Ja, jeg vet at det snart er julaften, men det meste ordner seg nok på et eller annet vis, uten stress og kav.

Fikk lyst på en god, varm og litt krydra suppe i kveld, og blant godsakene som ble med hjem fra julemarkedet var noen snabber med chorizopølse fra Hognamat. Den egner seg godt som basis til godsmaken i suppa. En godt modna edamer har jeg også på lur i kjøleskapet, så da er gratineringa i boks også. Osten kjøpte jeg til nedsatt pris på januar og har lagra den i kjøleskapet til nå. Best før juli 2015 står det, men nå smaker den enda bedre…

Suppe med julesmak (til 2-3 pers)

2 ss olivenolje

1/2 kinesisk hvitløk

1/3 fersk chili

ca 1 cm ingefær

3-4 nellikspiker

3-4 skiver chorizopølse eller annen spekepølse med mye smak

1/2 løk

3 skiver eple

1 l vann

2 buljongterninger

nudler

edamerost

Varm oljen i en kasserolle og tilsett løk, hvitløk, chili og de det andre krydderet. Selvsagt hakket i små biter. Chorizopølsebiter tilsettes sammen med eplebitene. La dette frese litt i kasserollen (3-4 minutter) og tilsett vann og buljongterninger. Jeg brukte et “lag” med nudler som også fikk et lite oppkok i suppa.

 

Fyll en suppeskål som tåler varme med suppe og legg et godt lag med edamerskiver på toppen. Sett suppeskåla evt. suppeskålene i en godt forvarma stekeovn.  ca 200 grader med varmluft/grill. Gratiner til osten blir gylden.

Smaker nydelig sammen med litt grovt rugbrød.

Vær forsiktig når du tar ut suppeskålene for de er svært varme.

 

Tagged: , , , , , ,

Comments are closed.