Er du kommet i gang med julebaksten?

Cola-kaker

Det har iallefall ikke jeg, men jeg er så heldig å ha ungdommer omkring meg som har begynt å fylle opp kakeboksene.Jørgen og Kine har baka cola-kaker i dag, og jeg var så heldig å få en smakebit med dem. Det var virkelig  nydelige cola-kaker de hadde baka. De var akkurat passende seige og smelta i munnen, denne oppskrifta må du virkelig prøve, det er så enkelt og lage noe hjemmelaga.

Mormors cola-kaker

ca. 30 stk

100 g smør

150 g sukker

Røres hvitt.

150 g hvetemel

1/2 ts natron

2 ts sirup

1/2 ts vaniljesukker

Bland alt sammen og trill ut to “pølser”, bruk fingrene og trykk dem ut på et bakepapir. Legg bakepapiret på et stekebrett og stek i 180 grader i 10-15 min. Følg med i stekeovnen når de begynner å få litt brunfarge. Ta ut stekebrettet og bruk en kniv og skjær i passende kaker mens det er varmt.

Avkjøl cola-kakene på rist og oppbevar i tett boks.

Cola-kakene smaker nesten som karameller.

Tagged: , , , ,