Er kul og spiser graut

Furkunnjmat

Prøver så godt jeg kan og følge med i tiden, og graut er som jeg kanskje tidligere har sagt kult…Kveldsmaten denne onsdagskvelden blir da vassgraut eller byggmjølsgraut. Dette var helt vanlig tradisjon og kveldsmat da jeg vokste opp i Surnadal for mange, mange år sida. Jeg fant endelig skikkelig Skjåkmjøl på en butikk, dette mjølet er best. På posen står det: “Bygg er sjølve urkornet og har vore dyrka i bygdene nord i Gudbrandsdalen i uminnelege tider. Bygg er særdeles rik på kostfiber, antioksidantar, B-vitamin og mineral – sunt og næringsrikt”

Vassgraut – Byggmjølsgraut

2 porsjoner

1/2 l skumma melk (jeg brukte vatn, hadde ikke melk i huset)

ca 1 dl byggmjøl

1/4 ts salt

Bland mjøl og melk kaldt i en kasserolle.Kok opp ved svak varme og la det koke under omrøring i ca 15 minutter. Tilsett salt til slutt.

Byggmjølsgraut

Serveres med sukker, kanel og smørøye. Kulturmelk smaker ypperlig til. Skal du være skikkelig trendy serverer du med bær fint dandert på grauten!

Denne oppskrifta og flere grautoppskrifter finner du i Furkunnjmat, Enkelt og Ekte. Jeg har supertilbud på denne nå før jul. Kr. 300,- for 1 bok og kr. 500,- for 2 bøker. Dvs kr. 250,- for to eller flere bøker. Utsalgsprisen er til vanlig kr. 349,-. Send meg mail : britt.moen@loqal.no eller sms tlf. 99508419.

 

Tagged: , , , , , , , , ,

Comments are closed.