Et sunt alternativ

Urtebrød

Etter ei svært travel helg med oppdrag for Strandafestivalen var det godt å slappe av med litt baking i mellom planlegging av ny festival til helga.Ei fantastisk og hektisk helg er altså over. Med gode tilbakemeldinger på lokal mat som ble servert på en superbra festival, ble det litt tid til å teste ei ny oppskrift på en sunn og enkel brødvariant. Som vanlig ble det som fantes i skuffer og skap rota sammen og  urtebrødet ble utrolig godt.

Urtebrød

3 dl havregryn

3 dl emmermel eller speltmel

2 egg

2 dl kulturmelk

2 ss cottage cheese

2 dl vann

1/2 ts salt

1 neve friske urter (har du ikke friske urter bruker du ca 1 ss tørka) (jeg bruka basilikum, rosmarin og oregano). Bruk det du har…

1 ts bakepulver

Urtebrød

Bland alle ingrediensene i en bakebolle og la deigen stå å svelle i 5-7 minutter. Smør en avlang bakeform med litt olje og tøm deigen i den.

Stekes i 200 grader i 30-40 minutter omtrent midt i stekeovnen.

Urtebrød

Avkjøl og kos deg med godt pålegg. Brødet ble så godt at det kunne godt nytes uten noe på også.

urtebrød

Når det gjelder meltypen emmer er det en svært gammel kornsort, faktisk en av forfedrene til spelt. Emmer er rik på fiber og har et lavt fettinnhold. Emmer gir et mørkt og aromatisk brød og har en spesiell aroma som man ikke kjenner fra anna mel. Spennende å prøve noe nytt, emmermelet er økologisk og steinmalt hos Holli Mølle.

 

 

Tagged: , , , , , , , , ,

Comments are closed.