Få en fargerik start på uka.

Salatgrønnsaker

Salat er undervurdert…Hver gang jeg lager salat undrer jeg hvorfor jeg ikke lager det oftere.Så i dag ble det  kyllingsalat til middag., med mye herlige fargerike grønnsaker og chilli for å få den skikkelig hot. Etter å ha vært på en helgamathandel uten like på fredag og lørdag, fant jeg nesten alt jeg trengte i kjøleskapet. Jeg mangla bare kyllingfilet, den ble handla inn og stekt sammen med noen rester av hodekål. Det er egentlig bare å bruke det du har i skuffer og skap når du lager salat, men du skal her få et lite tips hvordan lage en enkel, god og mettende kyllingsalat.

“Hot” kyllingsalat for 2 personer

2 kyllingfileter

4 skiver bacon

1-2 ts chillipulver

salt og pepper

litt hodekål

2 ss raposolje

2 egg

6 cherrytomater

1/3 agurk

1/4 rødløk

ca 50 g ruccolasalat (1 boks)

litt revet hvitost

Skjær kyllingfilet og bacon i små biter og stek i rapsolje, smak til med chillipulver, salt og pepper. Tilsett noen skiver revet hodekål i stekepanna til slutt.  Kok egg. Skjær tomat, agurk og rødløk i passende biter og legg i en skål sammen med ruccolasalat, tilsett kylling og baconblandinga og bland forsiktig sammen. Pynt med kokt egg på toppen. Jeg hadde noe revet ost og tørkede tomater liggende og strødde dette på til slutt.

kyllingsalat

Server med godt brød, så har du en enkel og mettende middag. Og sååå sunt!!

Har du en favorittsalat?

 

 

 

 

Tagged: , , , , , , ,