Fabelaktig fiskesuppe

Fiskesuppe

Fiskesuppe er enkelt, sunt og godt. Og så kan du bruke rester av grønnsaker du har i skapet.Jeg fortsetter supperådene mine og i dag ble det altså fiskesuppe til middag. Fiskesuppe kan spises som forrett eller hovedrett om du skal ha en skikkelig festmiddag også.

Fiskesuppe

4 porsjoner

200-300 g laks

ca 1 l vann

2 ts salt

2 gulrøtter

1 persillerot

2 skiver sellerirot

2 ss olivenolje

ca 1 dl fløte

4 ss krepsehaler

4-5 ss maisennajevning (hvit)

Kok opp vann med salt og tilsett laksen. La den trekke et par minutter. La laksen ligge i fiskekrafta mens du skreller og kutter grønnsakene. Olje og grønnsaker brases i en kasserolle et par minutter før du tilsetter fiskekrafta (ca. 1 liter). Fiskekrafta siles før den tilsettes grønnsakene. Tilsett fløte og rør inn maisennajevningen, kok opp suppen og la småkoke i 5 minutter. Laks i biter og krepsehaler (i lake) tilsettes på slutten av koketiden.

Smak evt. til med salt og pepper. Det behøves kanskje ikke da grønnsakene gir veldig god smak til suppen. Strø litt tørka eller fersk gressløk på toppen før fiskesuppa serveres rykende varm.

Fiskesuppe

 

 

Tagged: , , , , , , , ,

Comments are closed.