Flat mage

flatmagebrød

Da har jeg altså bakt flatmagebrød, og hvordan virker det?Et brød med mye frø og egg, skikkelig kompakt og faktisk ganske godt. Jeg spiser nesten ikke brød til vanlig, men dette måtte jeg jo teste. Frokostshaken min får ingen ta fra meg, den har gitt meg en god og lett start på dagen i over 10 år og funker veldig bra for meg. Det kan jo være greit å ha et sunt alternativ til lunsjen og ikke minst til kvelds. For om kvelden kommer ofte alle matlyster fram, jeg kjenner det spesielt hvis det har vært litt dårlig med mat tidligere på dagen. Kanskje kan en skive med flatmagebrød hjelpe? Tiden vil vise…

LAVKARBO: flat-mage-brød

150 g linfrø
150 g gresskarfrø
100 g kokosmel
75 g mandler
75 g cashewnøtter
5 egg
5 ss kokosolje eller olivenolje
1 ss kanel

Slik gjør du

  • Kjør kjerner og nøtter i blender/kjøkkenmaskin så mye som du ønsker. La gjerne noen av dem være hele eller veldig grovhakkede.
  • Rør alt sammen og hell deigen i en brødform med bakepapir. Fyll deigen i formen til den er ca. 2 cm fra kanten.
  • Bak brødet i 45-60 minutter på 160 grader. Ta brødet ut av formen og la det avkjøle på en rist.

Tagged: , , ,