Fløtegratinert klippfiskgryte

Klippfiskgryte

Dagens klippfiskgryte er enkel og rask å lage. Et flott middagsmåltid du kan lage kvelden i forveien og bare sette i stekeovnen når du kommer hjem fra jobb.

Det meste er faktisk rester, så dette blir faktisk både enkelt, godt og økonomisk. Litt av et kinderegg!  Vi spiser for lite fisk generelt her i huset, og på varme sommerdager blir det ofte  grilla kjøtt. Rester av ferdig utvanna klippfisk og fløterester fra helga i sammen med økologiske poteter fra Oppistua Øye og løk så har vi ingrediensene klare for denne enkle klippfiskgryta.

Fløtegratinert klippfiskgryte

Til 4 personer:
– Ca- 600g klippfisk renset og utvannet
– 6-8 poteter
– 1 løk finhakket
– 4 fedd hvitløk finhakket evt. 1 kinesisk hvitløk
– 1 dl. olivenolje
– ca. 3 dl matfløte (jeg brukte vanlig kremfløte)
-ca 150 g Jarlsbergost
– 250g Bacon

  • 3-4 gulrøtter i skiver

Slik gjør du:
– Skjær klippfisken i serveringsstykker, kok opp vann i en kjele og la fisken trekke i ca 5 min
– Stek hvitløk og løk i olivenolje
– Skjær potetene i tynne skiver
– Legg fisk, potet og løk lagvis i en stor smurt ildfast form
– Strø litt pepper mellom lagene
– Hell over fløten.
– Strø over ost på toppen. Osten kan med fordel strøs på når det er ca. 15 min igjen.
– Retten stekes i ovn på 200 grader i ca. 45 min.

Stek baconbiter og gulrotskiver i en stekepanne mens gryten står i ovnen. Server bacon og gulrot som tilbehør.

Fløtegratinert klippfiskgryte er også en super rett og servere til mange gjester, da det meste kan gjøres klart på forhånd.

Klippfiskgryte

Tagged: , , , , , , ,

Comments are closed.