Frisk som en fisk

fish`nchips

Det er heldigvis mye fokus på ren og ekte mat for tida.Dette liker selvfølgelig en matentusiast som meg. Jeg forstår også at det ikke alltid er så enkelt å få tid til å lage skikkelig middag hver dag etter en hektisk dag på jobb og skole. Det hele handler vel om å planlegge menyen, om ikke nødvendigvis for en hel uke så start med et par dager om gangen. Når du kommer inn i en god vane her er det bare å utvide reportuaret litt etter litt og i din egen stil.

Dagens oppskrift krever kanskje litt ekstra tid, men ta dette måltidet på en lørdag eller søndag; når du kanskje har litt bedre tid. Det er iallefall verdt litt strev og tid, og ikke minst fiskeproteinet er noe av det sunneste proteinet kroppen vår kan få.

Fish`n chips

Beregn 200-300 g fisk pr person

Skjær i passende biter og vend i frityrrøra som du finner oppskrift på lenger ned.

Legg fiskebitene forsiktig i en gryte med varm olje og la dem trekke i et par minutter. Bruk en nøytral olje f.eks rapsolje. Fisken taes forsiktig opp av gryta og legges på fat.

Potetene friteres samtidig med fisken i en annen gryte med varm olje, det er lurt og  ikke ta i for mye potet om gangen. Oljen blir da for avkjølt og potetene seige. Kok til potetene får en gylden brunfarge og bruk en sikt å ta dem opp, slik at oljen renner av. Beregn et par poteter pr. person. Du kan også bruke vanlig chips og steke i stekovnen.

Salt potetene og server sammen med frityrkokt fisk, majones, remulade og pepper.

Dette smaker sjø, sol og sommer.

Tips:

Bytt ut det halve av vannet med farris i frityrrøra.

Frityrrøre:

  • 3 ts bakepulver
  • 240 g hvetemel
  • 2,5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 2 stk eggeplomme

Bland alt sammen og vend fiskebitene i før de legges forsiktig i varm olje.

Bruk tykkbunna gryte eller jerngryte når du friterer fisken og poteten og pass på så oljen holder varmen.

fisk

Sist jeg laga fish`n chips bruka jeg seifilet, og jeg tror nok at det meste av hvit fisk kan brukes.

 

Tagged: , , , , , ,

Comments: 2

  1. Halstein Kvande 13/02/2014 at 19:57

    fagerøya dette er kjempe side Britt Grete:-))

    • admin 13/02/2014 at 20:54

      Tusen takk for at du liker matbloggen min Halstein, alltid fint med tilbakemeldinger; både ris og ros.