Gi et vaffelhjerte

Restevaffeloppskrift

Finvær, sol og Indiansummer. Slikt vær gjør meg glad og optimistisk, så i dag blir den store restevaffeldagen på Drogsetmoen. Etter noen dager med frustrasjon og mest facinasjon over kommunalt byråkrati, er det godt å bare nyte nuet og stelle litt pent med de som ikke setter nye regler og hindringer i veien for meg. Det er heldigvis flest av dem, da må det symbolske i et vaffelhjerrte funke bra eller? Spørsmålet er nok bare om alle forstår min gode tanke bak, men det spiller ingen rolle så lenge det føles godt for meg. God søndag til alle mine hjertevenner og byråkrativenner!

Restevafler:

5 egg

3 ts sukrin (bruk sukker hvis du ønsker det)

ca 1 l tjukkmjølk fra Røros/kulturmelk

2 ss youghurt naturell

2 ss lettrømme

6 ss hvetemel

4 ss sammalt speltmel

2 ss sikta rugmel

3 ss rapsolje

2 ts vaniljesukker

1/2 ts kardemomme

Bland alle ingrediensene til ei fin røre, det kan hende du må justere litt melmengde, men prøv deg litt fram. La vaffelrøra stå å svelle i noen minutter før du steker den i vaffeljernet.

vaffelrøre

Dette er rett og slett ingredienser jeg fant i kjøleskapet, skuffer og skap. Det er veldig greit å ta en liten rassia i halvtomme bokser med rømme, youghurt og forskjellige typer melk. Mix og smak deg fram, det er noe av det beste med å lage din egen mat. Det er du som bestemmer smaken.

vafler

Slike oppskrifter som blir til underveis prøver jeg å få notert i notatfeltene i kokebøkene mine; Furkunnjmat.

Har du en favorittvaffel?

 

Tagged: , , , , , ,