Gjør klar for søndagspizza!

Pizza

Hjemmelaga pizza kan vi vel spise samme hvilken dag det er eller?I dag blir det ihvertfall søndagspizza her i huset. Søndag er ofte en dag vi har litt bedre tid til å lage mat, og ikke minst samle hele familien til en hyggelig og hjemmelaga middag. Lager man pizza fra bunnen tar det litt tid med gjærdeigen, men duverden det er verdt det. Jeg husker første gang jeg laget pizza, det var nok først på 80-tallet. Jeg og ei vennine hadde funnet oppskrifta på noe spennende som het pølsepizza og dette skulle prøves ut. Vi fant ut at vi likte ikke smelta ost, så fyllet bestod av ketchup og pølsebiter… Jeg husker det som om det var i går; vi var såå spente på hvordan dette smakte, og joda resultatet ble ganske bra det, selv uten ost på toppen. Osten har jo kommet på pizzzaen min etterhvert og mors hjemmelaga pizza er alltid populær. Ungdommene mine lager nå selv sin egen pizza, inspirert av hva de har lært og vært med å lage hjemme. Så pizzatradisjonen holdes vedlike, etter en noe spesiell start for min del. Jeg deler gjerne min oppskrift til dere, men prøv  å finne din egen vri. I dag hadde jeg noen rester av ost jeg gjerne skulle ha brukt, det ble da en blanding av hvitost og blåmuggost på pizzaen.

Hjemmelaga pizza

Bunn:

5 dl hvetemel

1/2 pakke gjær

1/2 ts salt

1/2 ts sukker

1 1/2 dl vann

2 ss olje

Ha alt i en bolle og elt godt sammen, jo mer du elter deigen jo bedre blir den å kjevle ut. Du kan også bruke kjøkkenmaskinen å elte deigen, den blir da ekstra seig og fin. La pizzadeigen heve i ca 30 minutter. Legg et klede eller plastikk over bollen slik at fuktigheta på deigen bevares.

Mens deigen heves, lag pizzafyllet av:

ca 400 g kjøttdeig

1 liten boks hermetiske champignon (evt. fersk sopp smaker jo aller  best)

1 løk

ca 1 ts salt

ca 1 ts pepper

1 boks hermetiske tomater

4 fedd hvitløk

Stek kjøttdeigen i ei stekepanne med litt olje eller smør, tilsett sopp og løk skåret i passende biter. Smak til med salt og pepper. Tilsett så en boks med hermetiske tomater og hakka hvitløk. La det hele småputre i panna i et par minutter.

Kjevle ut deigen slik at den dekker stekeplata, legg den på smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Ha på kjøtttfyllet og strø over pizzakrydder eller oregano. Pizza

Sett pizzaen på nederste rille i stekeoven som er forvarma til ca. 250 grader. Stek pizzaen i ca. 10 minutter, ta den ut og strø på ca 300 g revet ost. Stek videre i ca 8-10 miutter til osten er smelta.

Ost

Nyt så pizzaen om det er fredag, lørdag, søndag eller en helt annen dag.!!

Pizzabit

 

 

 

 

 

Tagged: , , , , , , , , ,