Godt nyttår med enkel og sunn omelett

Omelett

Januar er her med løfte om nytt år og nye muligheter. Mange starter et nytt og bedre liv i januar og håper det skal vare livet ut. Ikke vær redd; jeg er en av dem også…Noen legger en plan de klarer å leve med, men de fleste blir litt overivrig og legger lista alt for høyt, og faller av i vinterferien. Vi skal jo kose oss og da har mat blitt en viktig faktor, ofte usunn mat dessverre. Jeg er også en av disse, men hvor mange ganger skal jeg gå i fella?  I år har jeg bestemt meg for å legge en plan sammen med flere og forplikte meg for andre enn meg selv. Vi starter opp neste uke med matkurs og fortsetter med ei enkel oppfølging for de som ønsker det. Har du lyst til å bli med på dette, ta gjerne kontakt og meld deg på. Matkurs med enkel og sunn hverdagsmat koster kr 550,- pr. person, det inkluderer også oppfølging hvis du ønsker det.

Dagens oppskrift blir da selvfølgelig enkel og sunn:

Omelett

3 egg

3 ss vatn

litt salt og pepper etter smak

50 g kvitost

25 g skinke (ca 2 skiver påleggskinke)

1 ss rapsolje

150 g grønnsaker (jeg brukte cherrytomat, crispisalat og snackspaprika+litt fersk dill)

Bland sammen egg, vatn, salt og pepper og tilsett ost og skinke. Hell røra i ei stekepanne med rapsolje, stek omeletten på middels varme i ca 2 minutter og legg på grønnsakene på toppen og la det steke et par minutter til. Det funka veldig bra å legge salaten oppå omeletten, da ble det det alt i ei panne. Pannekakepanna jeg kjøpte hos Kitchn funka veldig godt til omelett også.

Omelett

Server evt. med grovt brød, jeg valgte å spise omeletten uten noe tilbehør. Dette er nok til 1 person som hovedmåltid og evt. 2 pers som et mellom-måltid. Egg er forressten en ypperlig kilde til protein.

Godt nytt sunt og aktivt år og følg med videre på et sunt og enkelt kosthold.

Omelett

 

Tagged: , , , , , , , ,

Comments are closed.