Godt til nistepakken

Pølsehorn

Nistepakke eller matpakke er vel ganske typisk norsk…du kan elske den elller hate den.Det kan være fint med litt avveksling i matboksen, så derfor kan du prøve å bake  hjemmelaga pølsehorn. Disse pølsehorna har også vært veldig stas når vi feira barnebursdager for Ane og Jørgen. Et forholdsvis sunt alternativ til pølse med brød og Grandiosa pizza som var poppis for 10-15 år siden. Pølsehorn er også enkel turmat. For å gjøre det veldig enkelt kan du bruke ferdigblanda melblanding, jeg brukte havrebrødblanding denne gangen.

Pølsehorndeig

Enkle, gode pølsehorn

Lag grov gjærdeig av en pakke melblanding.

Når deigen er ferdig heva, elter du den godt på bakebordet og deler deigen i to.

Kjevle ut en passende tykk leiv og del i 8 trekanter. Du får 16 leiver av en pakke melblanding.

Som fyll kan du bruke litt ketchup og sennep og evt. en krydderblanding for å få enda mer smak på horna.

Legg en pølse på hver trekant og rull sammen, start å rull fra den bredeste siden.

Pølsehorna etterheves i ca. 30 minutter og stekes deretter på 220 grader i ca. 10-15 minutter. Følg med når de begynner å bli gyldne. De smaker aller best lunken, men kan godt spises avkjølt også.

Baker du mange pølsehorn, kan du godt fryse ned og ta opp fra fryseren igjen, varm pølsehorna på svak varme i stekeovnen, så blir de nesten som nybakte igjen.

Pølsehorn til heving

 

 

 

Tagged: , , , , , , ,