Gourmetpotet som tilbehør

Gourmetpotet

Småpotet er blitt gourmetpotet. De små potetene som i mi tid på småbruket til bestemor og bestefar ble bruka til “grispotet” dvs. grisefor; er i dag blitt til gourmetpotet. Det er vel slutt på å fore grisene med anna enn kraftfor, så det er jo veldig smart og forandre bruksmåten på disse små, smakfulle potetene. Mine gourmetpoteter er iallefall søte, små og smaker nydelig som både snacks og tilbehør til kjøtt. Ikke minst er de lokale; disse potetene er dyrka på Fannrem hos Solhus.

Ovnstekt gourmetpotet

Beregn mye potet for dette er godsaker som går unna.

Vask potetene godt og legg dem i en ildfast form.

Sildre over 3-4 ss olivenolje eller smelta smør og strø på maldonsalt.

Stekes midt i stekeovnen på 220 grader i ca 15.minutter.

Serveres rykende varme som tilbehør til kjøtt eller rett og slett som snacks.

Skal du steke poteter til mange, kan det også være et tips å forkok potetene i en kjele med vann i 7-8 minutter. Dette kan også gjøres dagen i forveien, da er det bare å ettersteke potetene i olje og strø på salt som vanlig framgangsmåte. Steketiden i ovnen blir bare kortere, du kommer sikkert langt med 5-6 minutter i stekeovnen.

 

 

Tagged: , , , , , ,

Comments are closed.