Grauten hænna mor

graut

Det finnes sikkert like mange grautoppskrifter som det finnes grautkokere.Denne oppskrifta har jeg fått fra mor og hun kalte den Surndalsgraut. Det er sikkert noen som vil påstå at det ikke eksisterer noen spesiell Surndalsgraut, men jeg våger å kalle den det likevel jeg.

Denne grauten er enkel å lage og smaker veldig godt til vafler (bakels og græt som vi sier i Surndala).

Surndalsgraut

3 dl fløte

100 g meierismør

ca 100 g hvetemel

ca 1 l varm melk

2 dl sukker

2 ts vaniljesukker

Smør og fløte kokes opp og kan stå å småputre i 5 minutter.

Varm samtidig opp melka i en annen kasserolle.

Hvetemel siktes i kasserollen med smør og fløte. Rør med en visp slik at det ikke blir klumper.  Tilsett deretter varm melk litt om gangen, rør godt sammen til du får en god konsistens på grauten. Den behøver ikke å være så tykk. Kanskje behøver du ikke all melken heller, men prøv deg litt fram. Rør i sukker og vaniljesukker til slutt.

Hell grauten i en grautbolle og sett til avkjøling hvis du ikke vil spise grauten varm. Det er best at den er avkjølt skal du ha den på vafler.

Værsego!

Tagged: , , , , , ,

Comments are closed.