Har lenge hatt grønnkålen liggende i kjøleskapet og i kveld ble nå eller aldri. Grønnkålsuppe skal testes…Det smakte jo faktisk godt og jeg laget også supersunn grønnkålchips som tilbehør. Dette er en suppe som jeg kan bruke i måltidsplanen min oftere.
Grønnkålsuppe
ca 100 g frisk hakka grønnkål
2 ss olivenolje
2 vårløk
1/2 kinesisk hvitløk
1 terning grønnsaksbuljong eller annen buljong.
5 dl vann
3 ss kokosmelk
Varm opp olivenoljen i en kasserolle og tilsett hakka vårløk og hvitløk. (Bruk gjerne vanlig løk og hvitløk i fedd). La den hakka løken få frese litt i kasserollen før du tilsetter vann, buljongterning, kokosmelk og hakka grønnkål.
Suppa kan koke i ca 10 minutter før du tar den av plata og mikser den glatt med en stavmixer.
Ferdig til servering med litt grønnkålchips. Ikke minst har jeg lunsjen til i morgen klar også…
Grønnkålchips
Bruk ca to never hakka grønnkål, legg det på et stekebrett eller stek det i ei vanlig stekepanne. Drypp på¨olje og bland godt sammen før du strør over salt og setter i ovnen eller steker i stekepanne. (Steker du i stekepanne må du vende grønnkålen slik at den ikke blir brent. ). Stekes i stekovn på 200 grader i ca 10 min.
Grønnkålchipsen smaker utrolig godt som snacks også.
Tagged: måltidsplan, snacks, sunn, sunt, suppe