Grøt er kult

havregrynsgrøt

Vet du at den nye mat-trenden er grøt?“I en knøttliten, hip kjeller i Jægersborggade i København åpner Lasse Andersen sin første grøtbar. Nå, 1,5 år senere får hans grøtkonsept innpass blant gourmet-butikkene i Torvhallerne – Københavns svar på Mathallen. I grøtbaren utfordrer han folks forståelse av grøtbegrepet ved å opphøye grøt til noe delikat og allsidig.”  sitat fra VG.

I barndommen var det ofte servert grøt til kveldsmat hos oss. Det gikk for det meste i havregrynsgrøt og byggmelsgrøt. Far var grøtkokeren og han koka alltid en stor kjele med grøt, slik at alle skulle bli gode og mette. Grøten ble servert med sukker, kanel og smørøye og et glass kald melk.

Nå er altså grøt blitt trendy og skal gjerne serveres med litt forskjellig garnityr som frukt, bær, karamellsaus, honning, nøtter osv. I kveld ble det havregrynsgrøt av økologiske havregryn med eplebiter og kanel for min del. For å få ekstra  protein i grøten tilsetter jeg ca 2 ss vanilje proteinpulver (jeg bruker Herbalife sin Formula1). Dette er ikke nødvendig, men med ekstra protein holder jeg meg mett lengre. Dette er også en super frokost.

Havregrynsgrøt

1 porsjon
2,5 dl vann eller melk
1 dl havregryn
0,5 ts salt
Kok opp væske og havregryn. La det koke ca 5 minutter.
Sunt, enket og godt!!
Du finner også flere grøtoppskrifter i kokeboka Furkunnjmat Enkelt og Ekte.

Tagged: , , , , , , ,