Grove bananmuffins

Bananmuffins

Når det er så kaldt som i dag ble spaserturen, bytta ut med baking.Om det er så spesielt godt valg, er jeg ikke så sikker på…men kosa meg med å teste ut ei oppskrift på bananmuffins med litt grovt hvetemel.Det ligger et par brune bananer på kjøkkenbenken som er ypperlig til å bruke i muffinsrøra. Jeg får ta spaserturen litt tidligere på dagen en annen dag og nyte vintersola som vi er så heldige å ha. Vinter er ikke min favorittårstid, men det er vel lurt å gjøre det beste ut av det også.

Grove bananmuffins

3 egg

1,5 dl sukker

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

1 ts natron

2 ts kanel

125 g smør (smelta)

1 dl hvetemel

1 dl grovt sammalt hvetemel

2 mosa bananer

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i de tørre ingrediensene, tilsett smelta smør og mosa banan.

Rør forsiktig alt sammen og fyll røra i muffinsformer. Jeg brukte 12 former til denne porsjonen. Sett muffinsformene på et stekebrett og stek midt i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter.

Bananmuffins

Pynt med melisstrø. Det smaker også veldig godt med litt piska krem til “lune” muffins.

bananmuffins

Tagged: , , ,

Comments are closed.