Gulkake

Gulkake

Vil du kose deg litt de siste dagene i vinterferien, kan jeg foreslå å bake en alldeles nydelig kake. Denne kakeoppskrifta har jeg fått av mor,  og den er forholdsvis enkel å lage. Arbeidet er å male mandlene, men har du en hurtigmixer går dette raskt også. Fyllet oppå smaker veldig godt, og hvis du virkelig vil slå til kan du jo doble oppskrifta på fyllet og du vil da få en skikkelig bombe. Den høyeste gulkaka jeg har sett og smakt er på Vårsøg Hotell i Surnadal, en tur innom der anbefales for å smake på den. Hvis ikke er det bare å bake en selv:

Gulkake

4 eggehviter

200 g melis

200 g malte mandler

1 ts bakepulver

Pisk eggehviter og melis stivt. Bland forsiktig i de andre ingrediensene.

Ha røren i en rund form, 24 cm diameter.

Stekes midt i ovnen på 180 graderi ca 30 minutter.

Eggkrem

4 eggeplommer

2 dl fløte

1/2 dl sukker

1/2 ts vaniljesukker

50 g smør

Kok opp eggeplommer, fløte og sukker i en kjele. Kok opp på svak varme. rør hele tida til massen tykner. Ta kjelen av av plata og rør inn smør og vaniljesukker. Avkjøl og bruk som fyll oppå kaka.

En glutenfri kake som bare blir bedre for hver dag som går, hvis du er så heldig at du har igjen noe etter en dag da…

 

Tagged: , , , ,