Havrescones til frokost eller lunsj

Havrescones

I dag testa jeg ei ny scones oppskrift igjen, denne gangen med havregryn, grovt mel og kulturmelk.Scones er minner fra barndommens skolekjøkken. De fleste har vel baka scones på skolekjøkkenet? Det er jo så utrolig enkelt og raskt å bake også. Scones er vel opprinnelig engelsk lunsjbrød som ble servert med tilbehør som marmelade og andre søte pålegg. Det er ingenting i veien for at vi kan bruke litt sunnere pålegg som f.eks. kvitost, men litt hjemmelaga syltetøy smaker jo fortreffelig til disse havresconesene.

Saftige havrescones

4 dl havregryn
3 dl kokende vann
1.3 dl kulturmelk
2.5 dl sammalt grov hvete
2.5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sukker
Bland havregryn og kokende vann i en bakebolle, la det stå å svelle et par minutter. Bland i kulturmelk og resten av melet, bakepulver, salt og sukker.
Rør alt raskt sammen og legg på en bakepapirkledd stekeplate, dryss gjerne litt mel på bakepapiret før du klemmer deigen utover til en ca 20 cm bred sirkel. Strø litt havregryn på toppen som du klemmer forsiktig inn i deigen. Riss i 8 deler med en skarp kniv eller pizzarulle.
Stekes midt i stekeovnen på 250 grader i 12-15 minutter.
Smaker aller best når de er litt lunka, en god te hører selvølgelig med til en slik engelsk klassiker.

Tagged: , , , , , ,