Heftig og begeistret gulrotsuppe

Gulrotsuppe

Januar har vært måneden med supper i alle farger, fasonger og smaker.Jeg kan godt forstå at noen begynner å bli lei disse oppskriftene, men da jeg oppdaga hvor mange typer suppe som kan lages på 1-2-3 så ble jeg helt hekta. Med gode grønnsaker som basis har det blitt en del testing og smaking av nydelige, fargerike grønnsaksupper som jeg har bruka som basis i måltidsplanen min. Suppene varmer, metter, smaker godt og ser spennende ut i en ellers kald og mørk vintertid. I går fikk jeg en del økologiske grønnsaker og urter fra Reint Logisk og da ble valget å teste gurkemeie… Gurkemeie tilførte en spennende farge og smak, og er noe av de sunneste grønnsakene vi har.

økologisk

Heftig gulrotsuppe med gurkemeie og ingefær.

2 fedd hvitløk

1 løk

1 ss frisk, finhakka ingefær

1 ss frisk, finhakka gurkemeie

1 fersk chili

2 ss olivenolje

6 gulrøtter

1 l vann

2 terninger grønnsakbuljong eller annen buljong

Skrell og finhakk løk, hvitløk, ingefær, gurkemeie og chili. Stek i olivenolje i en kasserolle et par minutter. (En herlig duft brer seg i kjøkkenet). Skrell gulrøttene og del i biter, ha gulrøttene sammen med vann og buljongterninger. Kok på middels varme i ca 15 minutter.

Har du ikke frisk ingefær og gurkemeie kan du selvfølgelig bruke tørka, men friske urter og krydder smaker helt annerledes enn de som er tørka.

Miks suppen glatt med en stavmixer. Server i tallerken og pynt med frisk basilikum. Sunt, enkelt og godt! Bildet nedenfor er fra suppe og sauskurset jeg hadde i Lensvika sist helg.

Suppekurs

 

Tagged: , , , , , , ,

Comments are closed.