Hjemmelaga appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade

Med en del appelsiner til gode etter et matkurs, passa det godt å teste hjemmelaga appelsinmarmelade.Når en er oppvokst med at ingenting skal kastes ble appelsinmarmelade redninga i dag. Etter en litt vindåt spasertur i sola var det bare å begynne å vaske og skjære appelsiner i fine biter. Jeg fant til og med en stakkars, tørr lime i blant appelsinene i fruktfatet. Hærlige farger ble det iallefall i kasserollen før koking.

Hjemmelaga appelsinmarmelade

6-8 appelsiner

1 lime

4 dl vann

4 dl sukker

1 kanelstang

Vask appelsinene godt og skjær i små biter, jeg skar nok ikke i små nok biter denne gangen for det ble litt store skallbiter i marmeladen. Det kan kanskje være en ide å raspe skallet av appelsinene før de skjæres i tynne små skiver.

Fyll på vann, sukker og kanelstang. Vaniljestang kan også brukes. Kok opp og la det stå å småputre under lokk i et par timer. Jeg fikk som sagt litt store skallbiter i marmeladen min, så jeg prøva med stavmixeren for å knuse skallet litt. Det ble vel mer eller mindre vellykka, litt grøtaktig,  men marmeladen smakte godt den. Nå er det bare å fylle opp på rene glass med lokk. Anbefaler virkelig å bruke rasp til skallet før det kokes,  istedet for stavmixer som jeg testa. Prøving og feiling er alltid bra!

Appelsinmarmelade

 

 

Tagged: , ,

Comments are closed.