I hardtrening til Trøndersk Matfestival

Cupcakes

Da er oppkjøringen til Trøndersk Matfestival starta, cupcakebaketrening pågår for fullt.Det vil si det viktigste å få dreisen på er frostingen (fyllet/pynten) på toppen. Lokale, ferske råvarer skal brukes og det er ikke alltid så lett å skaffe her ute i periferien. God ferskost fra Orkladal Ysteri og Merethe Landrø  har tina og heldigvis hadde Sparbutikken i Meldal norske jordbær. Som seg hør og bør har jeg juksa litt og stekte cupcakene i går. (cupcaker-cupcakes??) Det ble en helt vanlig gulrotkakeoppskrift i bunnen,  jeg testa en ny oppskrift i går, men den gode gamle som står i Furkunnjmat Bare God Mat funker bedre. Den har både bedre smak og bedre konsistens synes jeg.  Jeg har jo gode oppskrifter selv, så egentlig er det bare tull å tro at de andre alltid er bedre. Nei, selvtilliten på styrkes enda mer ser jeg. Treninga skal foressten lande på et inspirasjonskurs i baking på Trøndersk Matfestival, meld dere på http://tronderskmatfestival.no/kurs/ og bli med på baking og fliring sammen med meg!!

Røre

I dag ble altså en nydelig frosting laga og dandert på søte kaker i små former, dandert med jordbær og prøvesmaka både av folk og dyr her i huset. Tommel opp fra alle, så da er dagens treningsøkt vel i havn.

Her får dere resultat og oppskrift (jeg gir dere oppskrifta på min gode, gamle gulrotkake.

Cupcake

Furkunnjgulrotcupcakes

4 egg

3 dl sukker

3 dl hvetemel

2 ts natron

2 ts kanel

1 ts salt

1 ts vaniljesukker

1 dl rapsolje

5 dl rå revne gulrøtter

Pisk egg og sukker til eggedosis, bland forsiktig i det tørre. Bland olje og gulrøtter i til slutt.

Ha røren i muffinsformer/cupcakeformer fyll dem ca. 2/3 fulle.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Bruker du en vanlig kakeform på 24 cm steker du på 150 grader i 60 minutter. Avkjøl kaken/kakene god.

Fyll:

1 pk Philadelpia ost evt. tilsvarende ost ca. 120 g.

1 ts vaniljesukker

50 g mykt smør

125 g melis

Røres godt sammen med en mixer. Bruk en kakesprøyte til å pynte cupcakene. Hvis du skal ha fyllet på en kake, er det bare å fordele fint oppå kaken.

Namnam synes Prikken.

Prikken

 

Tagged: , , , , ,

Comments: 4

  1. Aleksandra 04/08/2013 at 12:48

    Va på kurset og fekk smake Furkunnjgulrotcupcakesa og dei anbefales!! 😀

    • admin 05/08/2013 at 14:17

      Så bra at du du likte kurset og cupcaksa Alexandra, håper du ble inspirert til mer baking. Her er det full fart videre nå. Neste helg med stand på lokale dager og videre matsalg på Strandheim Kunstfestival på Orkanger.

  2. Elin Sundström 05/08/2013 at 11:58

    Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    • admin 05/08/2013 at 14:19

      Fint at dere har lagt merke til matbloggen min, jeg skal sjekke litt på deres side.