Innbakte pølser

Innbakte pølser

Eltefri gjærbakst har blitt redninga mi, også når det gjelder annet enn grytebrød. Disse innbakte pølsene er enkle å bake, så ta gjerne med barna på å lage sin egen nistemat.I dag har jeg testa innbakte pølser med eltefri grov deig. Har du stekovn på hytta er dette genial turmat. Du slipper det utrolig dårlige pølsebrødet som du kjøper, og best av alt får du grov, mettende bakst med deg på turen eller rett og slett nyt ved hytteveggen til lunsj.

Innbakte pølser                                                                                                                                                              350g sammalt grovt hvetemel

150g hvetemel

150g havregryn

½ ts tørrgjær

2 ts Maldon salt

4.5 dl vann

1 ss honning

 

Bland det tørre  i en bolle. Rør inn vannet og honningen enten for hånd eller med hjelp av kjøkkenmaskinen (bruk deigkroken). Deigen vil være klissete. Du behøver ikke å røre lenge.

Dekk til deigen og la den hvile på kjøkkenbenken over natten (8-12 timer).

Neste morgen ta deigen ut av bollen og del i to leiver. Strø godt med mel på bakebordet og kjevle et rektangel på ca 30 cm x 40 cm.

Ha på ketchup,sennep og evt. litt grillkrydder før du skjærer strimler på langs. Jeg fikk 10 strimler pr. leiv. Dvs 20 strimler til sammen av hele deigen.

Innbakte pølser

Rull deigstrimlene rundt pølsene og legg på et stekebrett med bakepapir.  Sett i kald ovn og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter.

Serveres varme eller ta med i nistepakken. Dette er nok mer mettende og næringsrikt enn den «vanlige» pølsa med brød.

Kul-turmat!!

Innbakte pølser

 

 

Tagged: , , , , , ,

Comments are closed.