Inspirert

Ost og skinke

Etter å ha vært ei uke i Kroatia, Bosnia Hercegovina og en snartur innom Monte Negro har jeg blitt inspirert til å være enda mer bevisst å bruke lokale råvarer.Jeg er stolt over alle de flotte lokale produsentene vi har omkring oss, både store og små aktører. Kanskje er ikke den store drømmen å bli størst, men rett og slett være lykkelig som liten produsent med trivsel i alle ledd. For å skape et allsidig lokalt mattilbud er den lokale bakstekona like viktig som den litt større gårdsprodusenten. Noen vil kanskje si at dette ikke er gjennomførbart, men jeg velger å tro at det er mulig. Ikke minst kan det hjelpe oss å ta vare på de gode mattradisjonene vi har. Så da slår jeg et slag for noe så enkelt som god, lokal ost og spekemat. Dette ble servert på flere av de restaurantene vi var innom på turen på Balkan. Utrolig enkelt og godt.

Legg opp ost og spekeskinke på et fat og server med godt hjemmebakt brød. Frukt og grønnsaker smaker også godt til. Beregn ca. 150 -200 g ost og skinke pr. person skal du servere dette som hovedrett. Som snacks eller forrett er det halve nok. Mine favorittoster er for tida oster fra Orkladal Ysteri, hva er din ostefavoritt?

 

Tagged: , , , , , , , ,

1 comment

  1. Karl O. Mærk 03/10/2013 at 21:20

    Og spekematen bør komme fra Hognamat. 😉