Julerestevafler

Julerestevafler

På årets nest siste dag kjenner jeg at jeg er lei julemat og er skikkelig klar for et nytt aktivt år.Det er selvfølgelig rester i kjøleskapet og da blir det restevafler med julesmak. Vaflene ble til og med litt sunne, med en god dose protein, sunne karbohydrater og sunt fett. Jeg planlegger også matkurs på januar med sunn og enkel kvardagsmat, og den som ønsker det kan bli med videre på et kurs jeg kaller Aktiv2017. Opplegg på dette er snart klart og blir publisert innen få dager. 2017 SKAL bli et superaktivt år for min del både privat og på jobb. Synes du dette høres interessant ut send meg et hint på sms eller pm på facebook. Tlf. 99508419 eller søk meg opp på fb. Jeg gleder meg til iallefall til Aktiv2017!!

Julerestevafler

4 egg

5 dl melk

2 dl kulturmelk

ca 2 dl cottage cheese

3 dl havregryn

3 dl havremjøl

1 ss honning

2 ts kanel

1/2 ts nellik

1/2 ts kardemomme

2 ss rapsolje

Bland egg, melk, kulturmelk og cottage cheese i en bolle. Tilsett havregryn og mjøl og resten av ingrediensene. Bruk evt. en stavmixer å bland sammen så får du en jevn røre. Vil du ha en mer “klumpete” røre er det bare å bruke en vanlig visp og bland sammen. La røra stå å svelle i 5 minutter. Det blir en ganske tjukk og mørk røre, som lukter jul når du steker den i vaffeljernet.

PS Den fine håndlaga keramikk-koppen min har jeg kjøpt på Surnadalsøra hos Amfora Design. Handler lokalt både mat og tilbehør!

Godt nytt aktivt og sunt år. Aktiv2017.

Julerestevafler

 

Tagged: , , , , , ,

Comments are closed.