Kalkunsuppe med karri

Kalkunsuppe

I dag ble den store restemiddag-dagen, med rester av kalkun, grønnsaker og urter.Etter at vi var 14 personer til bords på nyttårsaften, var det fortsatt litt igjen av en kalkun på nesten 8 kg. Både vingene og en del av kalkunskrotten ble rensa for kjøtt. Det ble til middag for både oss og katta i dag. Kalkunkjøttet ble brukt i ei god og varm suppe, det passa helt perfekt på en kald januardag.

Kalkunsuppe med karri

2 ss olivenolje

1 kinesisk hvitløk

1/2 fersk chilli

1/2 løk

1 fersk gurkemeie (du kan også bruke tørka gurkemeie ca. 1 ts)

1 cm fersk ingefær (tørka ingefær kan også brukes ca 1 ts)

3 poteter

2 gulrøtter

2 stenger stangselleri

litt fersk koriander

ca 400 gr. kalkun i strimler/biter

1 liter vann

2 buljongterninger (hønsebuljong eller grønnsakbuljong)

ca 1/2 ts salt

ca 1/2 ts pepper

3-4 ts karripulver

Varm oljen i en kasserolle og tilsett skrella og finkutta hvitløk, chilli og løk. La dette surre et par minutter på medium varme og tilsett skrella og kutta grønnsaker sammen med vatn og resten av ingrediensene. Smak til med salt, pepper og karripulver til slutt. La suppa småkoke i ca 5 minutter, så er den klar til servering. Godt flatbrød eller brød smaker til suppa.

Jeg bruka det jeg hadde i kjøleskapet av rester i dag, det er bare å bytte ut ingrediensene hvis du har noe annet liggende. Det meste smaker faktisk godt i en slik suppe, når grunnlaget er lagt med en god olje, løk, hvitløk og chilli. Bruk gjerne andre grønnsaker og evt. kylling eller svinekjøtt. Alt er lov så lenge du synes det smaker godt selv.

Godt nytt furkunnjmatår!

Kalkunsuppe

 

Tagged: , , , , , ,

Comments are closed.