Kan noe være både sunt og sprøtt?

DSC_0017

Selvfølgelig!! Hjemmelaga skikkelig grove, gode, knasende sprø knekkebrød.Jeg prøver å ha hjemmelaga knekkebrød i den gamle brødboksen min til enhver tid. Det er rett og slett både snacks og godt å finne når lunsjen skal inntas. Dette grove knekkebrødet basert på frø lager jeg av det som jeg har i skuffer og skap, det smaker sjelden det samme hver gang  jeg baker. Jeg passer bare på at sluttmengden av frø blir den samme og så får blandinga bli forskjellig. De siste gangene jeg har laga knekkebrød har jeg bruka sammalt grovt speltmel i stedet for rug i tillegg har jeg putta oppi litt gresskarkjerner . Dette har vært svært vellykka Bli med å lag ditt eget knekkebrød du også. Denne oppskrifta står også i min nyeste kokebok Furkunnjmat, Enkelt og Ekte sammen med mange andre gode, enkle og sunne oppskrifter.

Hjemmelaga knasende sprø knekkebrød

2 dl grov sammalt rug
2 dl havregryn
2 dl linfrø
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
2 dl kruskakli
2 ts salt
Ca. 7 dl. Vann

Bland alle ingrediensene i en bolle og la det stå å svelle i 5 min.
Fordel røra utover en stekeplate med bakepapir.
Del opp i passende biter med evt. en pizzaskjærer.
Stekes i varmluft på 170 grader i 45-60 min.

Du bestemmer selv tykkelsen på knekkebrødene, jeg liker dem tynne og sprø og da blir dette nok til 2 stekeplater. Har du problemer med å få knekkebrødene skikkelig sprø kan du de siste 10-15 minuttene snu dem på stekeplaten og stek med undersiden opp.

Dagens lunsj ble knekkebrød med serranoskinke og den lokale osten Høvding Sverre fra Orkladal Ysteri med kreklinggele. Nydelig med både salt og søtt som pålegg.

Hva er ditt beste knekkebrødpålegg?

knekkebrød

 

Tagged: , , , , , , ,