Knasende knekkebrød

Knekkebrød

Endelig april og vår. Ser nå litt lysere på tilværelsen, når jeg er så heldig å våkne av fuglekvitter utom soveromsvinduet og sola skinner på store vindusflater som skulle ha hatt seg en skikkelig vask. Alt blir lettere med vår i lufta, motivasjonen til å lage mat blir også enda større. I formiddag ble jeg inspirert av Unni sin nye blogg “jegeruniq”. En spennende oppskrift på knekkebrød med mandler, som jeg forandra litt på for å tilpasse mitt innhold i skapene. Kjempegode og sunne knekkebrød med en smak av mandler.

Knekkebrød

125 g nøtter/mandler
3 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 dl havregryn
1 ts salt
5 dl vann
Mal nøtter/mandler i en blender eller med mandelkvern.
Rør sammen alle ingrediensene i en bolle og la røren svelle i ti minutter.
Bruk en slikkepott og smør/klem røren ut på to bakepapirkledde stekebrett og rut opp med et pizzahjul eller kniv. Jeg strødde litt havsalt oppå knekkebrødene på det ene stekebrettet. Det ble foressten 1 1/2 brett med knekkebrød.

Knekkebrød

Sett et brett øverst og et brett nederst i ovnen, som er forvarmet med varmluft til 160 grader.
Stek i 35 minutter og ta brettene ut av ovnen.
Bytt plass på stekebrettene og stek i 35 minutter til.
Dersom du ikke har varmluft, kan du steke ett brett om gangen midt i ovnen ved 160 grader i 70 minutter.
Avkjøl på rist og bryt opp i biter.

Sunt og godt til dagens lunsj, med f.eks kokte egg som pålegg får du også mye gode proteiner på kjøpet.

Tagged: , , , , ,

Comments are closed.