Kul-turmat til piruetter på isen

kul-turmat

Det er mange år siden jeg har vært så aktiv som det siste halvåret i Rindal.Regelmessig styrketrening på Bakken Helse, gåturer på flott kultursti i nabolaget, fine turer på sykkel i fjor sommer, de fleste turene på butikken til fots, et par fantastiske fjellturer sammen med godt selskap, badstu med isbad og sist men ikke minst piruett-treninger på skøyteisen. Med skiløype nesten rett utenfor ytterdøra, står skia klar når snøen kommer også. Helt utrolig at livet har blitt så aktivt etter fylte 50… Femtiårskrise sier kanskje noen, jaja helt greit det;  så lenge jeg trives og har det bra! Tilbake til skøyteisen;  en flott dag sammen med utrolig spreke jenter i sin beste alder. Med piruetter og spenstige hopp er det godt med skikkelig god nistepakke. Jeg har ved en tidligere anledning uttalt at grillpølse med brød er ikke min greie, så da måtte imaget vedlikeholdes og det ble skikkelig kul-turmatpakke med fylte lomper/potetkaker i folie og enkle havrebrød med brunost.

Kul-turmat

Fylte lomper i alufolie:

Beregn et par lomper pr. person og fyll med det du liker. Kjøttpålegg, ost, salat, grønnsaker, spekemat…

Denne gangen smurte jeg lompene med philadelpia smøreost, la på litt rester av spekepølse i tynne skiver, ruccolasalat og et par skiver jarlsbergost. Fersk basilikum var også tilgjengelig og selvfølgelig strødd på. Rulla sammen lompene og pakka dem i alufolie. Lompene i alufolie ble så lagt på bålet vi tente opp og varma/grilla i ca. 5 minutter,  pass på å snu dem underveis. Når de er ferdige, pakk opp alufolien og server i biter eller spis hele lomperullen som den er. Et fullverdig og mye sunnere alternativ enn grillpølse.

2016-01-16 10.52.40-2

Havrebrød:

100 g havregryn

100 g havremel

2 egg

100 g kesam eller cottage cheese

1 ts honning

1/4 ts salt

ca 1 dl vann

Bland sammen alle ingrediensene til ei tykk røre og la det stå å svelle i ca 10 minutter. Juster røra evt. med litt havremel hvis den er for tynn. Klem ut deigen til runde kaker på ei bakepairkledd stekeplate. Du får 6-8 kaker av denne porsjonen. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter til kakene er gyldne. Glutenfritt havremel og havre kan brukes i denne oppskrifta. Ønskes den melkefri, kan melkeproduktene byttes ut med andre alternativer som soyayoughurt ol. Er ikke så inne på dette, men de som lever med matintoleranser vet sikkert hva som må gjøres.

Kul-turmat

Kul-tumat

Tagged: , , , , ,

Comments are closed.