Kyllinggryte med god karrismak

karrikyllihg

Jeg har ikke bruka så mye karri tidligere, men etter å ha testa karri i kyllinggryte har dette blitt en populær middag hos oss.

Enkelt og raskt å lage også. Kylling inneholder mye protein ca. 20 gram protein pr. 100 gram kylling. Protein er jo kroppens byggestener og sender faktisk signal til hjernen slik at du føler deg mett, så vær smart å spis nok protein hver dag. Karri er en krydderblanding som blant annet inneholder; chili, cayennepepper, sennepsfrø, gurkemeie, ingefær.

Karrikylling

  • 1 grilla kylling, fjern beina og del i biter
  • Stek i god rapsolje sammen med:
  • 1 eple
  • ½ løk
  • 1 liten boks ananasbiter m/saft
  • 3 ss kokosmelk (hermetisk)
  • 3 ts karri evt. mer hvis du ønsker sterkere karrismak
  • Skjær eple og løk i passende biter og tilsett ananas/ananassaft og kokosmelk.
  • La alt småkoke i panna i ca. 10 minutter
  • Server sammen med koka basmatiris.

Du kan også bruke kyllingfilet skåret i passende biter og stekt før det blandes i gryta.

Tekst: fra “Furkunnjmat” Enkelt og Ekte (Britt G. Moen)

Foto: Kari H.Svinsås

Tagged: ,

1 comment

  1. admin 25/06/2013 at 09:35

    Kjempebra!