Kyllinggryte med grønnsaker

Kyllinggryte

Som en del av et balansert kosthold med nok protein, riktig fett og karbohydrater har jeg prøva meg på en enkel kyllinggryte til middag.Det lukta herlig av hvitløk, chilli og ingefær da gryta ble laga og vi var litt spent på om smaken svarte til forventningene… Det gjorde den absolutt og jeg deler gjerne oppskrifta til dere.

Kyllinggryte

Kyllinggryte med grønnsaker

Nok til 2 personer, ønsker du større porsjon er det bare å beregne en kyllingfilet pr. person og spe på med grønnsaker.

1-2 ss rapsolje

2 fedd hvitløk

2 cm fersk ingefær

1/2 fersk chilli

2 kyllingfileter

salt/pepper

2-3 gulrøtter

1 liten brokkoli

1/2 squash

1/2 paprika

1/2 løk

ca 2 dl vann

1 ts koriander

4 ss sursøt thaisaus

2 ss soyasaus

Varm olje i en stekepanne og tilsett hakka hvitløk, ingefær og  chilli. La dette steke litt i pannen før du tilsetter kyllingfiletene i strimler. Smak til med salt og pepper.  Stek til kyllingfileten er gjennomstekt.

Ha alt i en kasserolle og tilsett vann og grønnsakene i passende biter.

La gryta småkoke i 5-7 minutter til grønnsakene har passende konsistens.

Tilsett til slutt sursøt saus, sursøt saus og smak til med koriander hvis du liker det. Kok opp så alt er varmt og godt blandet.

Serveres med med kokt ris.

Kyllinggryte

 

Tagged: , , , ,

Comments are closed.