Lager englegrøt

Englegrøt

Det hører med til juleforberedelsene å koke grøt til nissen, jeg velger å koke grøt til englene i stedet.Litt fordi at jeg aldri har hatt trua på nisser. Det er litt fasinerende at vi skal ha en mann med maske, hvitt skjegg og rar stemme til å komme med gaver til dem vi er glad i. Høres det ikke mye bedre ut om en engel med et godt smil og behagelig stemme hadde kommet med gaver? Snakker litt likestilling her også.  Jaja, tråkker sikkert mange på tærne nå, men det er vel lov å ønske nå før jul…

Jeg har likt engler så lenge jeg kan huske, det har sikkert med barneoppdragelsen å gjøre. Med kveldsbønn på sengekanten,  med englejulekort fra gudmor Marit,  jule-evangeliet og julespel med engelen Gabriel på barneskolen og nå de siste 10-15 årene med gode venninner som har stor engletro. Kjenner også at jeg har hatt mer bruk for gode engler enn nissestreker den siste tida. Så da ble det altså englegrøt i dag her i huset. Nok til 3-4 engler.

Englegrøt

2 dl risengryn

2 dl vann

8 dl melk

2 dl fløte

1/2 ts salt

2 ts vaniljesukker

sukker, kanel og smør

Kok risengryn og vann i 2 minutter. Tilsett så melka og rør om til det koker opp igjen. La grøten stå å småkoke, rør av og til i ca. 30 minutter. Pass på så det ikke koker over eller svir seg i bunnen. Tilsett fløte, salt og vaniljesukker og la det småkoke i ca. 5 minutter til .

Server med strø av sukker og kanel oppå. Renn over litt smelta smør.

Dette er jo mer eller mindre en vanlig risengrynsgrøt, men med noe ekstra godt i som fløte og vaniljesukker blir den en engel verdig.

God adventstid og ta godt vare på alle du har omkring deg.

 

Tagged: , , , ,

Comments are closed.